Gammal dagbok blev bok

Många av oss anser oss inte vara några författaren, men en hel del av oss för dagboksanteckningar. Det är inte ovanligt dock att dagböcker blir till riktiga böcker, som så småningom ges ut.

bok

Att skriva anteckningar är något som de flesta av oss gör då och då. Kanske är det för att komma ihåg något vi ska göra senare eller för att dela med sig av information till någon som inte är på plats. Det är speciellt vanligt att ta anteckningar när man befinner sig i en arbetssituation.

”Vad man än jobbar med är det nödvändigt att ha ett anteckningsblock av något slag för att skriva ner förslag, idéer och infall som kan komma under en arbetsdag.” Läs mer.

En annan anledning till att folk tar anteckningar är för att få skriva av sig om sitt liv eller så att man ska kunna blicka tillbaka på vad man gjort för en vecka, månad eller ett år sedan. I den här formen brukar anteckningar också kallas för dagbok, och framförallt förr var det väldigt vanligt att föra dagbok i skriftlig form. I HD kan man läsa om en kvinna som skrev dagbok de sista 20 åren av sitt liv. Nu har hennes son bestämt sig för att publicera ett urval av hennes dagboksanteckningar i en bok som han döpt till ”Ensamheten värst”.

Skrev när maken dog

De här anteckningarna och boken skildrar den ensamhet som många äldre personer upplever. I det här fallet var kvinnan änka och hade heller inte sina barn kvar i huset. Det var när maken dog som hon började med sina dagboksanteckningar och ju äldre hon blev, desto mer handlade de om ensamhet och hälsoproblem.