Djävulsdoft – en mörkare bok i ny miljö

Succén med böckerna som har kriminalinspektör Malin Fors i spetsen, skrivna av Mons Kallentoft, har fått fortsätta med en ny bokserie inspirerad av de fem sinnena. Boken Djävulsdoft är mörkare än de tidigare böckerna och utspelar sig i en ny miljö.

Författaren förklarar bokserien som ett resultat av att han är fascinerad av de fem olika sinnena samt att han inte kände sig klar med Malin Fors ännu. Men vill man följa den populära Malin Fors i Linköpingsdeckaren på riktigt kan man besöka staden hon främst verkar i och boka ett hotell i Linköping för vistelsen.

Del 1 och tionde boken om kriminalinspektören

Linköping, stadI Corren i oktober förra året intervjuades författaren bakom böckerna om Malin Fors, Mons Kallentoft, om hans då nysläppta bok Djävuldoft, vilket är den tionde i serien om Malin Fors. I vanliga fall befinner sig Malin Fors, karaktären i böckerna i Linköping, en stad som författaren själv kommer ifrån. Men i den tionde boken befinner hon sig inte i den staden som läsarna är vana vid. I Djävulsdoft är hon i Bangkok, en stad som Mons Kallentoft beskriver som en av de mest levande och livligaste städerna, där lyxliv blandas med skitiga gator och allt man kan tänka sig finns – på riktigt. Mons Kallentoft valde att placera huvudkaraktären i Bangkok just därför, och också väldigt långt ifrån Linköping, en stad han har ett kluvet förhållande till.

Uppväxt i Linköping men bosatt på Mallorca

Mons Kallentoft är själv uppväxt i Linköping, men han lämnade staden någon gång i slutet av 80-talet. När Mons befinner sig i sin gamla hemstad försöker han fånga upp så mycket intryck som möjligt, just för att använda i sina böcker. Han säger till Sveriges Radio att han bland annat han är mer eller mindre på helspänn hela tiden när han besöker sin gamla hemstad, just för att upptäcka detaljer.